Informatie?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Maak afspraak

Tandprothetiek

De klinisch prothese technicus is de expert voor het aanmeten en vervaardigen van kunstgebitten die uit de mond zijn te nemen. Of het nu gaat om een volledig kunstgebit, een gedeeltelijke-, of frameprothese of een overkappingsprothese op wortels of implantaten. De klinisch prothese techncius is een tandtechnicus die in opdracht van de tandarts alle of een deel van de handelingen bij de patiënt uitvoert. Omdat wij een prothetisch lab (Roer-Mondprothetiek) in de praktijk hebben worden alle prothese werkstukken waar mogelijk in het prothetisch lab gemaakt zonder tussenkomst van derden, u blijft dus bij ons in de prakijk.

Wanneer u een deel mist van uw eigen tanden of kiezen zullen wij -afhankelijk van uw situatie- samen met u bekijken welke oplossing we voor u verzorgen:

  • Een overkappingsprothese (klikgebit): een prothese die op meerdere implantaten in uw onder- of bovenkaak vastklikt. Dat biedt veel meer stevigheid dan een kunstgebit.
  • Een gedeeltelijke prothese en of frame: uw eigen gezonde tanden en/of bestaande kronen als basis ter bevestiging van een plaatje of frameprothese.
  • Een conventionele gebitsprothese (gebitsprothese): we plaatsen zowel in de onderkaak als in de bovenkaak een prothese.
  • Een immediaat prothese: meteen na het trekken van uw tanden en kiezen wordt de noodprothese geplaatst. Na drie maanden volgt er een beoordeling van uw kaak, indien nodig volgt er een aanvraag voor het plaatsen van implantaten.
  • Een telescoopprothese (overkappingsprothese): een overkappingsprothese geplaatst op telescoopkronen.
  • Een gedeeltelijke frame met precisie verankering: een uitneembaar frame dat wordt verankerd met slotjes op een bekroonde tand.

Voor de vervaardiging van uw prothese moeten diverse fases worden doorlopen, hiervoor maken wij in overleg met u een aantal afspraken.

Voor patiënten met een gebitsprothese is er van dinsdag tot en met donderdag een drukplekken inloop spreekuur van 11:00uur  tot 11:45uur.

Nieuws

Spoedgeval?

Bij spoedgevallen buiten de reguliere openingstijden kunt u contact opnemen met de dienstdoende tandarts door te bellen naar

06 - 557 537 96

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.