Informatie?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Maak afspraak

Implantaten

Een implantaat is een kunstwortel, die in de kaak wordt geplaatst. De meeste implantaten zien er uit als een soort schroef en zijn gemaakt van titanium. Het implantaat is een sterke basis voor een kroonbrug, of kunstgebit.

              

 

 

AMSJI

Een AMSJI (Additively Manufactured Subperiosteal Jaw Implant)is een zeer goede oplossing voor mensen zonder tanden in de bovenkaak of onderkaak die te weinig bot hebben om klassieke implantaten te kunnen plaatsen.

De AMSJI bestaat uit 2 op maar gemaakte implantaten (roze gedeelte) die onder het tandvlees worden geschoven en hogerop de kaak worden vastgezet met schroefjes op plaatsen waar wel voldoende bot is. De beide implantaten worden onderling van links naar rechts verbonden met een baar (grijze deel) waarop tijdens de plaatsing al een tijdelijke vaste brug wordt geplaatst.

Het proces:

  1. Uw medische geschiedenis zal vóór de behandeling worden besproken. Neem indien van toepassing een recente medicatielijst mee. Tijdens dit consult zal de implantoloog het concept uitleggen en risico's en voordelen met u bespreken.
  2. Er wordt een CT scan uitgevoerd met de prothese op zijn plaats en met de tanden in contact. Daarnaast wordt er een mondscan gemaakt van de prothese en met de prothese op zijn plaats. Met de scangegevens zal CADskills uw implantaat ontwerpen.
  3. De behandeling kan plaatsvinden onder lokale anesthesie. Deze behandeling zal ongeveer in 2,5 uur worden uitgevoerd. De tijdelijke prothese wordt direct na de behandeling op de implantaten bevestigd. Tijdens de intake wordt u uitgelegd waarmee u nadien rekening dient te houden.

Nieuws

Spoedgeval?

Bij spoedgevallen buiten de reguliere openingstijden kunt u contact opnemen met de dienstdoende tandarts door te bellen naar

06 - 557 537 96

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.