Informatie?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Maak afspraak

Implantaten

Implantaten zijn kunstwortels gemaakt van titanium. Titanium is een lichaamsvriendelijk materiaal, waaraan ons bot zich goed hecht. Een implantaat is een kunstwortel die net zo groot is als een natuurlijke tandwortel. Hierop wordt een kroon, brug of gebitsprothese geplaatst. Het komt maar zeer zelden voor dat titanium niet goed wordt verdragen. Het implantaat neemt de functie van de tandwortel over en geeft de kauwkracht van het implantaat door aan het kaakbot. Het voordeel is dat het kaakbot door deze natuurlijke belasting vitaal blijft en niet slinkt.

De voordelen van implantaten

  • Komen esthetisch en functioneel het meest in de buurt van natuurlijke tanden
  • Voelen aan als eigen tanden en kiezen
  • Zijn wat betreft uiterlijk en functie niet van natuurlijke tanden te onderscheiden.
  • Vormen een stabiel fundament voor een gebitsprothese
  • Maken bij en inslijpen van aangrenzende tanden overbodig indien er een brug gemaakt dient te worden om een verloren gegane tand of kies te vervangen.
  • Kunnen voorkomen dat het kaakbot slinkt dankzij de natuurlijke belasting van het kaakbot

Wanneer is een behandeling met implantaten mogelijk?

Een implantaat kan worden ingebracht om één, meerdere of zelfs alle tanden en kiezen te vervangen. Voorwaarde is dat uw kaakbot volgroeid is. Dit betekent dat implantaten kunnen worden ingebracht bij mensen vanaf ongeveer 18 jaar. Er moet voldoende gezond kaakbot zijn om de implantaten goed te kunnen verankeren. Ook het tandvlees moet gezond zijn. De tandarts beoordeelt aan de hand van röntgenfoto’s of u voldoende kaakbot heeft en of het gezond is. Ook wordt bekeken of uw algehele gezondheid geen contra indicatie is voor het plaatsen van één of meerdere implantaten.

De behandeling

Om het implantaat de functie van de tandwortel over te laten nemen, wordt het implantaat onder plaatselijke verdoving ingebracht. Nadat de verdoving is gezet, maakt de tandarts het tandvlees los op de plaats waar het implantaat moet komen. Hij boort een gaatje in het kaakbot, waar het implantaat in wordt geplaatst. Vervolgens hecht hij het tandvlees. Bij plaatsing van meerdere implantaten herhaalt hij deze handelingen. Het implantaat is na drie tot zes maanden stevig in het bot verankerd. Zodra het implantaat goed in de kaak is vastgegroeid, is er een solide basis ontstaan om een gebitsprothese op vast te klikken of om kronen en bruggen te plaatsen. De meeste mensen hebben weinig last van de behandeling. Tegen eventuele napijn van de behandeling of gevoelig tandvlees kunt u een gewone pijnstiller nemen. 

Nieuws

Spoedgeval?

Bij spoedgevallen buiten de reguliere openingstijden kunt u contact opnemen met de dienstdoende tandarts door te bellen naar

06 - 557 537 96

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.