Informatie?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Maak afspraak

Endodontologie

De tandarts met specialisatie endodontologie is een tandarts welke gespecialiseerd is op het gebied van de endodontologie. Het werkterrein van de tandarts met een specialisatie voor endodontologie omvat de endodontische behandeling van patiënten die door de behandelend tandarts daartoe zijn verwezen. Onderwijs en onderzoek behoren eveneens tot zijn werkterrein. Hij voert complexe wortelkanaalbehandelingen uit. Ook richt hij zich op het uitvoeren van een tweede wortelkanaalbehandeling van een tand of kies die na een eerdere behandeling niet geheel genezen is.

Verwijzing:

Behandeling vind plaats na verwijzing door uw eigen tandarts, uw tandarts kan bij “Downloads” een verwijsformulier downloaden.

Intake:

Er vind altijd vooronderzoek plaats, dit gebeurt tijdens een intake, deze bestaat uit:

- De Anamnese (medische voorgeschiedenis)

- Klinisch en röntgenologisch onderzoek.

- Uitgebreid bespreken van het behandelplan

- Informatie over de te verwachte kosten

- Eventuele napijn en ongemakken na behandeling

De kosten van de intake zijn als volgt:

E02 Uitgebreid endodontisch consult                       € 38,68

X10 röntgenopname                                                 € 15,47

 

De Behandeling:

Tijdens een wortelkanaalbehandeling verwijdert de tandarts het ontstoken tandweefsel. Ontstoken tandweefsel geneest niet meer. Het is een onomkeerbaar proces. Daarom wordt het ontstoken weefsel weggehaald. Een wortelkanaalbehandeling wordt ook wel kanaal- of zenuwbehandeling genoemd.
De wortelkanaalbehandeling gebeurt onder plaatselijke verdoving. Tijdens de behandeling maken wij gebruik van een chirurgische microscoop. Dit zorgt voor een zeer grote nauwkeurigheid. Tijdens behandeling worden er meerdere röntgenfoto’s gemaakt. Zo heeft hij een goede controle over het verloop van de behandeling. Uw tandarts maakt eerst uw tand of kies open en verwijdert het ontstoken weefsel. Daarna reinigt hij het kanaal met kleine vijltjes en spoelt hij het met desinfecterende spoelvloeistoffen. Vervolgens worden de kanalen gevuld. Na de wortelkanaalbehandeling maakt uw tandarts uw tand of kies weer dicht met een vulling. Omdat de kies verzwakt is, kan een kroon nodig zijn. Een tand of kies die op deze wijze is behandeld, kan nog lange tijd mee. Na enkele weken en/of na 6 maanden komt u nog één maal bij ons op nacontrole.

Nieuws

Spoedgeval?

Bij spoedgevallen buiten de reguliere openingstijden kunt u contact opnemen met de tandartsenpost in Eindhoven.

Telefoonnummer 040 - 311 19 15

Voor meer informatie: www.tandartsenposteindhoven.nl

 

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.